Pers krijgt eerste kijkje op nieuw Europaparkstation

Het nieuwe station Europapark wordt over 2 weken op historische wijze in gebruik genomen. De gemeente heeft vanwege de opening de pers uitgenodigd om alvast een kijkje te nemen op het nieuwe complex waar alle vragen door deskundigen worden beantwoord.

De afgelopen anderhalf jaar hebben de gemeente Groningen en ProRail hard gewerkt aan de perrons, sporen, de onderdoorgang, de fietstunnel, de fietsenstalling, het trappenhuis, de lift en de openbare ruimte rondom. Vanaf de opening van het tijdelijke station in 2007 tot het definitieve station dat op 10 december 2012 wordt geopend is er veel gebeurd. Van het beschermen van vissen uit de vijvers van de Helperzoom tot archeologische vondsten bij de werkzaamheden aan het spoor.

De treinen van NS en Arriva gaan met ingang van de nieuwe dienstregeling op 9 december volop gebruik maken van het station.