Nieuwe missie Terre des Hommes

De inbrengwinkel aan de Floresstraat van Terre des Hommes wil komend jaar 25.000 euro inzamelen voor Women’s Rights Awareness Programme (WRAP) in Kenia. WRAP neemt minderjarige slachtoffers van seksueel geweld in bescherming en probeert te voorkomen dat er nieuwe slachtoffers vallen.

Voorzitter Bernd de Nijs van de vrijwilligerswinkel in Groningen is naar Kenia afgereisd om het project te bezoeken. Zo heeft hij met eigen ogen kunnen zien waar het ingezamelde geld heen gaat. Daarom is hij ervan overtuigd dat het geld naar dit project moet.

In Kenia komen seksueel geweld en kindermishandeling veel voor. Met name meisjes en vrouwen zijn hier het slachtoffer van. Het probleem is vaak ook dat geweld geaccepteerd is in de samenleving. Hier probeert WRAP verandering in te brengen.