Gemeente gaat overbodige fietspaaltjes verwijderen

nieuws
Foto: Willeke Keulen

De gemeente gaat de komende tijd onderzoeken of diverse fietspaaltjes overbodig zijn en verwijderd kunnen worden. Dit doen ze naar aanleiding van de motie ‘Fietsobstakels’ die de Christenunie heeft ingediend.

Volgens het college van burgemeester en wethouders zijn fietspaaltjes nuttig, maar de paaltjes zijn ook een oorzaak van veel eenzijdige verkeersongevallen.

De gemeente gaat inventariseren op welke locaties fietspaaltjes veel verkeersongevallen veroorzaken en/of overbodig zijn. Vervolgens kijkt men of de paaltjes verplaatst of verwijderd worden.

Deel dit artikel:

 1. En als de fietsers zich eens aan de regels gingen houden (wachten voor rood licht, verkeer van rechts voorrang verlenen, niet fietsen waar dat niet mag, de fiets niet overal maar neerzetten, etc, etc) dan zou het nog een stuk veiliger worden in de stad…

  1. Dan mogen alle automobilisten dat ook gaan. Niet meer mensen van de sokken rijden terwijl je ze op een zebrapad lopen. Niet door rood rijden. Dan zou het ook een stuk veiliger worden!

   Nee maar even serieus. Iedereen die deelneemt aan het verkeer moet zich gewoon aan de regels houden. Punt. Niet alleen maar zitten zeiken op fietsers.

 2. Ik fiest al 25 jaar in en om de stad en ben nog nooit tegen en paaltje aan gereden.
  Wel kom ik geregeld autos tegen die proberen en sluipweg te vinden via het fietspad.
  Nee het zijn die onnozle fietsers die zo nodig moeten bellen en s m s DIE mogen van mij gerust eens per week tegen en paalje aanfietsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *