FC Groningen verliest ook van FC Utrecht

FC Groningen heeft vrijdagavond met 1-0 van FC Utrecht verloren. Na een uur spelen kwam Utrecht op voorsprong door een goal van Asare. De Groningers kwamen die achterstand niet meer te boven.

Eerste helft

Het eerste gevaar van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Eerst schoot Oar, maar zijn schot werd door Burnet tot hoekschop verwerkt. Van der Maarel kon na die hoekschop op doel schieten, maar zijn schot ging net naast. Michael de Leeuw deed daarna namens Groningen wat terug, maar zijn schot ging via Zeefuik naast.

FC Groningen beperkte zich daarna vooral tot verdedigen en loerde op de counter. Dat leverde in de 23ste minuut een levensgrote kans op voor Michael de Leeuw. Één op één met de Ruiter mikte hij net naast.

De Groningers bleven daarna de betere ploeg. FC Utrecht zocht de aanval, maar de verdediging van Groningen stond goed. Vijf minuten voor rust had FC Groningen een penalty verdiend. Michael de Leeuw werd in de zestien meter neergelegd door Kali, maar Braamhaar liet doorspelen. Vlak voor rust kwam FC Utrecht nog bijna op voorsprong. Van Der Maarel knalde de bal van buiten de zestien net over de lat van Luciano.

Tweede helft

Direct na rust kreeg FC Groningen een goede mogelijkheid. Op de rand van de zestien mocht Bacuna een vrije trap nemen. Zijn schot was een prooi voor De Ruiter. Enkele momenten later kwam De Leeuw net een teen lengte te kort om de bal achter de doelman van Utrecht te krijgen.

Na een uur spelen kwam FC Utrecht op voorsprong. Gerndt zette de bal goed voor en Asare kwam voor Bacuna, waardoor Asare de bal in de verre hoek kon schieten 1-0.

FC Groningen was het na die achterstand weer even helemaal kwijt. De Groningers probeerden wel naar voren te voetballen, maar tot kansen leidde dat niet. Toch was Paco van Moorsel een kwartier voor tijd dicht bij de gelijkmaker. Van Moorsel schoot van buiten de zestien maar De Ruiter pakte zijn schot stijlvol. Aan de andere kant was Van der Gun dichtbij de beslissing. Hij schoot net naast.

Groningen wist nog een paar kleine kansjes te creëren  maar tot uitgespeelde mogelijkheden kwamen de Groningers daarna niet meer. Door de nederlaag staat FC Groningen op de twaalfde plaats in de eredivisie.

Opstellingen
FC Utrecht:  Ruiter, VD Maarel, VD Hoorn, Wuytens,Bulthuis,Sarota, Kali ( 83’Mertensen),Asare (80’Takagi),Oar,Mulenga,Gerndt (73′ Van der Gun).
FC Groningen:  Luciano, van Dijk, Kieftenbeld (84′ Kostic), Bacuna, Sparv, Kwakman, Kirm, Burnet, Schet (82′ Suk), de Leeuw (54’van Moorsel), Zeefuik.