Discussie wietpas laait opnieuw op

In navolging van demissionair premier Rutte, Ivo Opstelten en burgemeester Hoes van Maastricht, laat ook burgemeester Rehwinkel zich kritisch uit over de wietpas. Woensdag kaartte hij de zaak aan bij de vereniging van Nederlandse gemeentes.

Rutte, Opstelten en Hoes vinden een evaluatie van de pas nodig, Rehwinkel is al heel lang sceptisch over een wietpas in Groningen. Hij vreest voor meer overlast op straat en in portieken. Volgens hem zal de overheid echter geen gezichtsverlies lijden, wanneer het alsnog de invoering van de wietpas annuleert.

De burgemeester krijgt steun van fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Groningen Joost van Keulen, die een evaluatie meer dan terecht vindt. Bovendien trekt hij net als Rehwinkel, de effectiviteit van een wietpas in Groningen in twijfel..

In de loop van de middag werd bekend dat de vereniging van Nederlandse gemeenten de wietpas alleen wil invoeren als overeenstemming is bereikt met de betrokken gemeente en er rekening is gehouden met de resultaten van de invoering van de pas in Maastricht tot nu toe.