Cannabisbus tegen wietpas in Stad

De zogenoemde cannabisbus doet donderdagmiddag Groningen aan. Met de bus wordt aandacht gevraagd voor de problemen van coffeeshops.

Het kakelbonte voertuig maakt een ronde langs een aantal coffeeshops en staat vervolgens een tijdje op de Vismarkt. Alle bezoekers van coffeeshops wordt gevraagd op 12 september op een linkse partij te stemmen, omdat die tegen invoering van de wietpas zijn. De regering wil de pas per 1 januari 2013 in het hele land invoeren. Dat betekent dat klanten van coffeeshops zich moeten laten registreren en dat buitenlandse toeristen er niet meer welkom zijn.

Ook de Groningse burgemeester Rehwinkel ziet niets in de pas. Hij vreest dat door de invoering ervan de drugshandel op straat zal toenemen en er geen goede controle op de kwaliteit van softdrugs meer mogelijk is.