Tien Stadjers dakloos door brand Steentilstraat

nieuws
foto: Martin Nuver / 112groningen.nl

De meeste bewoners die door de brand woensdagochtend in de Steentilstraat geëvacueerd werden, mogen weer terug naar huis. Tien bewoners mogen dat niet. Zij zijn door de brand dakloos geworden. Dat laat de gemeente Groningen weten.

De gemeente laat verder weten dat deze tien bewoners elders onderdak hebben gevonden en daarom geen gebruik maken van de wooncontainers die beschikbaar waren gesteld. Bewoners die toch nog informatie willen hebben over opvangmogelijkheden kunnen terecht bij de huiseigenaren die inmiddels door de gemeente zijn ingelicht.

De brand in de Steentilstraat ontstond even voor 07.00 uur op het dak van het gebouw waar ook een slagerij in gevestigd is. Ondanks dat de Groninger brandweer snel ter plaatse was, was het vuur moeilijk onder controle te krijgen. Dertig bewoners werden geëvacueerd. Zij werden in eerste instantie opgevangen op het politiebureau en werden daarna overgebracht naar De Oosterpoort. De brandweer kon rond 11.00 uur het sein ‘brand meester’ geven. Bij de brand is een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen. De politie doet onderzoek naar de oorzaak.