Onderzoek oorzaak brand Steentilstraat nog volop gaande

nieuws

De oorzaak van de grote brand afgelopen woensdag in de Steentilstraat is nog onbekend. Het onderzoek is nog altijd volop gaande. Dat meldt de politie.

“Afgelopen dagen hebben collega’s van de Technische Recherche in en rondom het pand onderzoek gedaan”, vertelt woordvoerder Ron Reinds van de politie. “De komende dagen zullen nog een aantal betrokkenen gehoord worden. Dit doen we om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen hoe de situatie er bij lag toen de brand uitbrak.” Ook over het schadebedrag is nog niets bekend. “Eigenlijk is dit ook een kwestie van de verzekeraar. Meestal horen wij als instantie hier niets over, en ook in dit geval is er bij ons nog niets bekend.”

Bij de brand afgelopen woensdag werd een slagerij volledig verwoest. Twee naastgelegen panden liepen zware schade op. Door de brand zijn tien bewoners dakloos geworden. Zij hebben op dit moment onderdak gevonden bij familie en vrienden.