Uitzonderlijk hoge dangraad voor Stadjer Jaap Schuitema

sport
foto genomen op 16 juni Wijk bij Duurstede

De 62-jarige Jaap Schuitema uit Groningen is sinds afgelopen zaterdag één van de hoogst gegradueerde Jiu-jitsuka’s van Nederland. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Wijk bij Duurstede kreeg hij uit handen van Jos Hel van de Judobond Nederland de ‘8e dan’ uitgereikt.

Schuitema kreeg de hoge dangraad vanwege zijn grote verdiensten voor het Jiu-jitsu en de Judobond Nederland. Hel prees vooral de jarenlange werkzaamheden op het gebied van opleidingen en graduaties van het Jiu-jitsu. “Zijn jarenlange inzet voor het Jiu-jitsu en de invulling als secretaris voor de Nationale Opleidingscommissie en het voorzitterschap van de Nationale Dangradencommissie Jiu-jitsu, maar ook alle andere werkzaamheden binnen de Judobond Nederland vormen de basis voor deze uitzonderlijk hoge dangraad”, aldus Hel.

De Groninger geeft al ruim 35 jaar les op een sportschool in de stad. Met het behalen van de ‘8e dan’ vindt Schuitema zich terug in een select gezelschap. Samen met Mario den Edel, die de ‘9e dan’ heeft, en Wim Vorstenbosch, ‘8e dan’, behoort hij tot de top drie hoogstgegradueerde Jiu-jitsuka’s van Nederland.

Deel dit artikel: