Studenten renoveren commandantswoning Kamp Westerbork

nieuws
De bewaard gebleven commandantswoning waar Albert Konrad Gemmeker, commandant van het voormalige Kamp Westerbork, woonde.

Studenten van de Hanzehogeschool in Groningen gaan meewerken aan het project om de commandantswoning op voormalig doorgangskamp Westerbork te renoveren. Een convenant hierover wordt aanstaande woensdag ondertekend.

De renovatie is nodig omdat de woning, het enige gebouw dat nog herinnert aan het kamp, in zeer slechte staat verkeert. De renovatie maakt onderdeel uit van het project ‘de historische plek’. De Hanzehogeschool heeft speciaal voor haar studenten diverse ‘honoursprogramma’s‘ ontwikkeld waarbij men vanuit hun opleiding, expertise en achtergrond betrokken worden bij projecten van bedrijven en organisaties.

De studenten zullen vanaf september bij de werkzaamheden betrokken worden. De voormalige commandantswoning werd in 1939 gebouwd als de toenmalige directeurswoning van het Centraal Vluchtelingenkamp. Tegenwoordig is het een rijksmonument. Met de renovatie wil het kamp de specifieke sfeer van het gebouw behouden. In de toekomst zal de woning gebruikt worden voor activiteiten, zoals conferenties en voorstellingen.

Deel dit artikel:
Adverteren?