Mollema kopman in Ronde van Frankrijk

sport
Foto: Cor Vos - baukemollema.nl

Wielrenner Bauke Mollema is samen met Robert Gesink aangewezen als kopman in de Tour de France. Dat heeft de Rabobankploeg maandag laten weten.

Mollema laat weten dat hij er in de Ronde van Frankrijk zal staan. Afgelopen zaterdag leek het daar nog niet op toen hij in de Ronde van Zwitserland in de klim naar Arosa 11.28 minuten verloor op winnaar Michael Albasini. Zondag, in de slotetappe, lukte het hem wel om met de beste klimmers mee te gaan.

“Ik was wel een beetje geschrokken”, zegt Mollema. “Ik dacht echt dat ik verder zou zijn, maar nu kan ik gelukkig zeggen dat ik gewoon een slechte dag had in de rit naar Arosa. Dit had ik wel nodig voor mijn vertrouwen. In de Tour zal ik er staan.”

Dat Mollema de functie van kopman krijgt toebedeeld, is de eerste keer. De formatie bestaat behalve uit Mollema en Gesink uit de Nederlanders Steven Kruijswijk, Maarten Tjallingii, Bram Tankink en Laurens ten Dam. Maarten Wynants, Luis Léon Sanchez en Mark Renshaw maken het team compleet.

De Tour de France begint volgende week zaterdag in het Belgische Luik. Op het programma staat een individuele tijdrit over 6,2 kilometer.

Deel dit artikel: