Kraanbestuurder gewond bij botsing spoorviaduct

112
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

Een 21-jarige bestuurder uit Woltersum van een mobiele kraan is maandagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Asingastraat. De man is gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Het ongeluk gebeurde rond 16.30 uur ter hoogte van het spoorviaduct. Door nog onduidelijke oorzaak stak de kraan wat te hoog uit waardoor een botsing het gevolg was. Door de klap vlogen de ramen uit de cabine van de kraan.

Door het ongeluk werd de Asingastraat tijdelijk afgesloten. Een bergingsbedrijf is tot in het begin van de avond bezig geweest om het voertuig te bergen. Hierbij is ook nog de Groninger brandweer ter plaatse gekomen, omdat er sprake was van een brandstoflekkage, Dit bleek echter mee te vallen. Het treinverkeer had geen hinder van de botsing. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.