Winkeldievegges bezorgen politie drukke dag

In de binnenstad zijn donderdagavond vier winkeldieven aangehouden. Ze werden alle vier betrapt door personeel van de winkels.

De eerste winkeldief werd betrapt in een kledingwinkel in de Herestraat. Een 31-jarige vrouw uit de stad probeerde kleding mee te nemen, zonder er voor te betalen. Ze werd tegengehouden door de beveiliging toen de detectiepoortjes afgingen. Gewaarschuwde agenten kwamen tot de ontdekking dat de vrouw eerder in de avond ook kleding had gestolen uit andere winkels. Ze is meegenomen naar het politiebureau, waar de kleding in beslag is genomen.

Bij een andere kledingzaak in de Herestraat werden drie tieners van vijftien en zestien jaar betrapt. Het personeel van de winkel betrapte de meisjes op het stelen van kleding. Ze zijn door agenten meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mochten ze weer gaan. De spullen zijn in beslaggenomen.