Jonge Socialisten hangen groot spandoek aan Martinitoren

nieuws
foto: Sebastiaan Scheffer

In de rechtbank vindt maandag de zitting plaats die drie studentenorganisaties vorig jaar aanspanden tegen de Nederlandse Staat vanwege de langstudeerboete. Afdelingen van de Jonge Socialisten staan op een ludieke manier stil bij de afschaffing er van.

Zo zal de Groningse afdeling rond het middaguur een groot spandoek van zeven bij tien meter aan de Martinitoren hangen. De Jonge Socialisten willen op deze manier het belang van goed onderwijs op de kaart zetten. Door te snoeien op het budget voor onderwijs zijn de socialisten bang dat de kwaliteit van het onderwijs er niet op vooruit gaat en dat niet iedereen in de samenleving de mogelijkheid heeft om een zo hoog mogelijke opleiding te volgen.

Kabinet Rutte kondigde vorig jaar diverse bezuinigingsmaatregelen aan die het onderwijs gaan raken. Zo wordt er bijvoorbeeld zevenhonderd miljoen euro gekort op het budget voor wetenschappelijk onderzoek en mogen HBO studenten met een propedeuse niet meer doorstromen naar het Wetenschappelijk Onderwijs. Ook gaat gaat er zo’n tweehonderd miljoen euro bezuinigd worden op het Passend Onderwijs. De Jonge Socialisten begrijpen dat er bezuinigd moet worden maar het zogenaamde ‘snoeien om te groeien’ werkt volgens hen niet.

Luister hier naar woordvoerder Erwin Krol van de Jonge Socialisten in gesprek met verslaggever Sebastiaan Scheffer: