Excuses van NS voor uit trein gezette celliste

nieuws
Foto: danadevries.nl

De NS heeft haar excuses aangeboden aan de achttienjarige Dana de Vries uit Franeker die donderdagmiddag door een conductrice uit een trein in Groningen werd gezet omdat ze geen kaartje had gekocht voor haar cello.

De Friezin was onderweg van Groningen naar Parijs waar ze studeert aan het Conservatoire de Boulogne. Kort nadat de trein uit Groningen vertrokken was hield de conductrice een controle van de vervoersbewijzen. Daarbij liep De Vries tegen de lamp omdat ze geen kaartje had gekocht voor haar muziekinstrument, terwijl die wel een zitplek bezet hield. De conductrice was onverbiddelijk en zette de vrouw uit de trein.

De NS biedt de celliste ter compensatie een dagje eerste klas reizen aan. “Ja, ook haar cello mag mee in de eerste klas”, vertelt woordvoerder Anita Broekhuis van de Nederlandse Spoorwegen. “Uiteraard hoeft ze voor het instrument geen kaartje aan te schaffen.”