Tweede editie Bierfestival trekt 4.500 liefhebbers

nieuws
Foto: flickr.com/photos/brostad/

De tweede editie van het Bierfestival Groningen heeft dit weekend 4.500 bezoekers getrokken. Daarmee is het festival volgens de organisatie een groot succes geworden.

Op het festival in de Martinikerk konden bezoekers kennismaken met 125 tapbieren uit binnen- en buitenland. Met name de bier- en spijscombinaties waren in trek bij de bezoekers. De beste bier en spijs werd dit jaar volgens de bezoekers gepresenteerd door het Javaans Eetcafé. De winnende combinatie is een krachtig vol abdijbier dat gepresenteerd werd met een warme, pittige Javaanse maaltijd met kruiden, uien en kokos.

De wedstrijd voor het beste Groninger Haverbier werd gewonnen door Fons Ronde. Zijn haverbier zal vanaf november te koop zijn.

De organisatie laat weten dat het tweedaagse festival zonder problemen is verlopen. “De 125 bieren werden door velen geproefd, maar de verstandige mate heeft de gezelligheid gewaarborgd.” Volgend jaar wordt het Bierfestival op 12 en 13 april gehouden.

Deel dit artikel: