GVAV wint stadsderby van Gronitas

sport
Foto: Mike Johnson - TheBusyBrain.com

GVAV-Rapiditas heeft zondagmiddag de stadsderby tegen Gronitas met 2-1 gewonnen.

Gronitas kwam fel uit de startblokken, in de zesde minuut opende Sjors van der Meeren de score. Na ruim een half uur kwam GVAV op gelijke hoogte, Robin van Linschoten kopte raak vanuit een corner. Lang leek de wedstrijd uit te draaien op een gelijkspel, maar in blessuretijd kreeg de thuisploeg na een overtreding een penalty. Arjen Prijs faalde niet en schoot de 2-1 binnen.

Ondanks de winst blijft GVAV op de elfde plek staan in de eerste klasse F. Gronitas staat een plek lager.

In dezelfde klasse verspeelde Velocitas een 3-1 voorsprong tegen Dalen. Ook daar gaf een penalty in de slotfase de doorslag, Dalen won uiteindelijk met 3-4. Velocitas staat na deze wedstrijd op de achtste plek.