Degradatie dichtbij voor Oranje Nassau

Oranje Nassau verloor thuis met 5-2 van DETO en kan zich alleen nog via de nacompetitie handhaven in de hoofdklasse C op zaterdag. Daarvoor moet nog wel Urk gepasseerd worden, dat drie punten meer heeft dan ON.

Door twee slordigheden van ON achterin stond DETO bij rust met 2-0 voor via Roelofs en Aman. De eerste was curieus, want ON doelman Jansema schoot tegen Roelofs op en de bal caramboleerde in het doel. ON kreeg voor rust geen enkele kans. Na de pauze zette ON even aan en schoot Schrijver de Groningers dichterbij: 2-1. Maar daarna kreeg DETO weer de overhand.

In de slotfase vielen de doelpunten snel.  Roelofs maakte 3-1 toen de ON defensie de bal niet weg kreeg. Jacobs kopte de 3-2 binnen en uit een strafschop werd het 4-2 voor DETO door Bruns. Aman zorgde voor de 5-2 eindstand toen hij alleen op ON doelman Jansema af kon gaan.