Leerlingen lezen nieuws op OOG Radio

nieuws

Leerlingen van het Werkman College, het Wessel Gansfortcollege en het Kamerlingh Onnes College hebben donderdag het nieuws gelezen op OOG Radio. Het lezen maakte onderdeel uit van het project ChecktheBizz!

ChecktheBizz! is bedoeld om leerlingen van het VWO en de HAVO kennis te laten maken met professionele organisaties om een helder idee te krijgen over hun toekomst. “Leerlingen moeten op de opleiding een profiel kiezen”, vertelt hoofdredacteur Evert Janse van OOG Radio en TV. “Het blijkt dat dit een hele lastige keuze is en daarom is dit project in het leven geroepen”. Naast OOG doen ook de Rijksuniversiteit Groningen, het Martiniziekenhuis en Yspeert advocaten mee.

De leerlingen werden op OOG verwelkomd met een presentatie welke functie de omroep vervult. Om het interactief te maken werd daarna aan de leerlingen gevraagd om in groepjes een bericht uit het bulletin voor te lezen. Begeleiders kozen uit iedere groep een leerling die het nieuws on-air voor mocht lezen.

Verslaggever Sebastiaan Scheffer maakte er een reportage over:

Hoofdredacteur Evert Janse van OOG Radio en TV noemt het project belangrijk:

Het nieuws van 10.30 uur gelezen door Carolien, Manon, Victoria, Bastiaan en Yvar:

Het nieuws van 12.30 uur gelezen door Christianne, Julia, Mathilde en Bibi: