Gemeente verdedigt hoge prijs graf Esserveld

nieuws

Een graf op Esserveld is duur omdat het om een monumentale begraafplaats gaat en er nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn. Dat zegt de gemeente. Deze week werd bekend dat Esserveld de duurste begraafplaats van Nederland is.

De prijzen in de gemeente lopen nu behoorlijk uiteen tussen de verschillende begraafplaatsen. Een graf in Hoogkerk en Noorddijk is al te verkrijgen vanaf 705 euro. Aan een graf op begraafplaats Esserveld hangt een prijskaartje van 6305 euro.

Het stadsbestuur zegt dat de keuze voor cremeren of begraven in de stad geen financiële kwestie moet zijn. Binnen de gemeentegrenzen moeten er derhalve graven beschikbaar blijven waarvan de kosten overeenkomen met cremeren. Deze zijn alleen niet op het Esserveld te vinden.