Actie tweets en cartoons bussen Qbuzz succes

De actie van vervoersbedrijf Qbuzz die reizigers met behulp van cartoons en tweets moet wijzen op bewust gedrag in de bussen is een succes. Dat laat woordvoerder Bonnie Ellens van Qbuzz weten.

“We zien dat er veel getwitterd wordt over de actie”, vertelt Ellens. “We zien bijvoorbeeld dat reizigers twitteren over het gedrag van mede-reizigers. Ook kregen we een hele leuke tweet binnen van een reiziger die een buschauffeur een reep chocolade had gegeven omdat hij twee minuutjes gewacht had.” De actie, die plaatsvindt in het kader van ‘Samen in de bus’, begon afgelopen maandag. De cartoons in de bussen laten op een speelse manier zien hoe je niet met elkaar om hoort te gaan. De tweet geeft er vervolgens een positieve draai aan.

De actie is ook absoluut nodig. “Ik kom nog dagelijks reizigers tegen die niet groeten, de muziek te luid hebben staan óf gewoon zo twee euro op de betaaltafel neerleggen zonder te zeggen wat ze willen”, vertelt buschauffeusse Jolanda van Qbuzz. “Wij zijn geen machines, en zo lang er toch nog reizigers bestaan die dat wel denken, is deze actie een goed initiatief.” Wel is er enige nuance aan te brengen. “Ik heb als buschauffeusse ook in Rotterdam gewerkt en daar merk je dat de mentaliteit echt heel anders is. Dan gaat het er hier in het Noorden eigenlijk maar netjes aan toe.”

Verslaggever Sebastiaan Scheffer nam een kijkje in de bussen van Qbuzz:

Deel dit artikel: