Maxima opent nieuw schoolgebouw in Lewenborg

Prinses Maxima heeft donderdagmiddag het nieuwe VMBO-schoolgebouw aan de Kluiverboom geopend. In het nieuwe pand zijn drie verschillende scholen ondergebracht.

“De Kluiverboom is een gezamenlijk onderkomen voor de VMBO-afdeling van het Werkman College, het Wessel Gansfortcollege en het Heyerdahl College”, vertelt directeur Bert Zoet van het Werkman College. “En dat is gelijk ook het unieke van dit gebouw, dat leerlingen van verschillende scholen gebruik maken van dezelfde faciliteiten in één schoolgebouw”. Dat Maxima het gebouw komt openen noemt Zoet alleen maar geweldig. “De leerlingen van de scholen vormden een erehaag aan weerszijden van de trap die naar de ingang van het gebouw leidt, en dat was een mooi gezicht”.

Ondanks de officiële openingshandeling donderdagmiddag is het gebouw al sinds augustus in bedrijf. Leerlingen laten weten dat nog niet alles even soepel verloopt. “Het is een heel mooi gebouw”, vertelt één van de leerlingen. “Maar je merkt wel dat nog niet alles zijn plek heeft en dat het nog heel erg zoeken is”. Het gebouw is ontworpen door Erik van Wel en is geïnspireerd op een knikkerbaan met hoogteverschillen en glazen wanden.

Luister hier naar een reportage van verslaggever Sebastiaan Scheffer:

Foto: Sebastiaan Scheffer
Foto: Sebastiaan Scheffer
Foto: Jos Schuurman - Fotoburo FPS
De officiële openingshandeling van het nieuwe schoolgebouw. Foto: Jos Schuurman - Fotoburo FPS
Foto: Jos Schuurman - Fotoburo FPS
Foto: Jos Schuurman - Fotoburo FPS
Foto: Sebastiaan Scheffer
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *