Onthutsend zwak FC Groningen verliest ruim van NEC

FC Groningen heeft zaterdagavond met 4-0 verloren van NEC. In de volle negentig minuten kreeg de FC slechts drie doelpogingen. De ploeg was geen schim van het team dat vorige week PSV versloeg. De nederlaag was dan ook meer dan verdiend.

Eerste helft

Het eerste gevaar van de wedstrijd was voor NEC. Luciano reageerde echter attent op een strakke voorzet van George. In de zesde minuut was er de eerste echt grote kans van de wedstrijd. Van Eijden kopte een voorzet, genomen door Schone, op de bovenkant van de lat. Na een kwartier kreeg NEC wederom een kans. Een mooie combinatie aan de rechterkant van het veld, leidde uiteindelijk tot de voorzet Conboy. Er leidde verder geen gevaar uit. FC Groningen liet in die beginfase van de wedstrijd weinig tot niks zien en beperkte zich tot verdedigen.

Petter Andersson redde na een kleine twintig minuten de bal van de lijn en in de nastoot schoot Zeefuik op doel. Luciano kon dat schot tot hoekschop verwerken. In de twintigste minuut kwam NEC op een 1-0 voorsprong. Maikel Kieftenbeld leidde slordig balverlies op het middenveld en Zeefuik kon daarna George op Luciano afsturen. George had geen moeite om Luciano te passeren en schoot NEC op een verdiende voorsprong.

Schone was vlak daarna dichtbij de volgende goal voor NEC. Hij schoot op vijf meter van de goal wild over. Na een half uur spelen kwam NEC op een 2-0 voorsprong. Lasse Schone schoot de bal vanaf zestien meter goed in de goal. Maikel Kieftenbeld en Jonas Ivens lieten zich makkelijk aftroeven, voorafgaand aan het doelpunt.

FC Groningen schoot in die eerste helft nul keer op de goal van Babos.

Tweede helft

Na de rust kwam Virgil van Dijk op de plaats van Kees Kwakman te staan. In de vijftigste minuut was er het eerste schot op doel te noteren van FC Groningen. Tom Hiariej schoot vanaf de rand zestien goed op doel. Babos kon de bal met een goede redding keren.

FC Groningen probeerde in de tweede helft meer op de helft van NEC te voetballen. Tot kansen leidde dat nauwelijks. Dusan Tadic schoot nog wel een keer op de goal van Babos, maar een echte kans was dat niet te noemen. Na een uur spelen besliste NEC de wedstrijd definitief. Leroy George omspeelde Luciano en schoof de bal simpel in de lege goal 3-0.

Bij vlagen werd FC Groningen totaal weggespeeld door NEC. De vierde goal was hier een goed voorbeeld van. George solo de zich een weg door de defensie van FC Groningen. De bal zou over de lijn zijn gegaan, maar Goossens tikte de bal net voor de doellijn in de lege goal 4-0.

NEC speelde de wedstrijd daarna gecontroleerd uit. David Texeira dacht vijf minuten voor tijd nog de eretreffer gemaakt te hebben. Suk stond vlak daarvoor buitenspel waardoor de goal niet door ging.

Opstellingen
FC Groningen: Luciano; Hiariej, Kwakman (46′ van Dijk), Ivens, Keurntjes; Kieftenbeld (61′ Enevoldsen), Andersson; Suk, Bacuna, Tadic; Texeira.
NEC: Babos, Will, van Eijden, Nuytinck, Conboy; Vadocz, Schone, Koolwijk; Foor (69′ Goossens), Zeefuik (81′ Platje), George.