Korfballers Nic. maken gehakt van DOS’46

De korfballers van Nic./Alfa College hebben woensdagavond met 15 – 19 gewonnen van DOS’46/Engeldot uit Nijeveen. De overwinning in het Drentse dorp is al weer de derde overwinning op rij voor de Groningers.

Nic. begon goed aan de wedstrijd. Door sterk en aanvallend spel kwam de ploeg van de trainers Kees en Mike Vlietstra al snel op een 1 – 5 voorsprong. Lang konden de Groningers niet van deze rozenzetel profiteren want het spel zakte in waar DOS op haar beurt goed van kon profiteren. De Drenten zouden met een 9 – 7 voorsprong de rust in gaan.

Na de rust was het wederom Nic. dat sterk uit de startblokken kwam. De ploeg wist negen doelpunten op rij te maken, waardoor de zege de ploeg bijna niet meer kon ontglippen. DOS wist nog wel wat goed te maken in de slotfase, maar in de buurt van Nic. kwam men niet.

Ricky Wu was topscorer met zeven doelpunten. Jornt de Nekker maakte er vijf. Ondanks de winst staat Nic. nog steeds op de laatste plaats in de Korfballeague met zes punten uit elf wedstrijden.