Kinderen gebruiken bouwplaats als speeltuin (update)

Een groep van zes kinderen in de leeftijd van 8 t/m 14 jaar is zondagavond opgepakt op een bouwterrein in de Poortstraat in de wijk De Hoogte. Ze gooiden bouwmateriaal naar automobilisten die op de Noordelijke Ringweg reden.

Achteraf bleek dat de groep kinderen ook verantwoordelijk was voor het aanrichten van schade op het bouwterrein in de Poortstraat op zondagmiddag. Een van de kinderen bestuurde een shovel. In de shovel zat geen sleutel. De politie zoekt nog uit hoe de shovel gestart heeft kunnen worden.

De aannemer van het bouwproject heeft aangifte gedaan en de kinderen zijn overgedragen aan de ouders. Er wordt bekeken of de ouders aansprakelijk worden gesteld voor de schade die is aangericht.

Update: Bij daglicht werd vandaag de omvang van de schade duidelijk. De ramen en cabines van zeker 5 kranen en shovels zijn vernield. Ook het isolatiemateriaal dat aanwezig was op het bouwterrein is beschadigd. Verder zijn de ramen van woningen in aanbouw ook vernield. De aannemer schat dat er 30.000-40.000 euro aan schade is aangericht. De bewakingsbeelden die zijn gemaakt zullen worden gebruikt voor het onderzoek.

Deel dit artikel: