Twintig tips over vondeling politiebureau

nieuws
De te vondeling gelegde baby bij het politiebureau. Foto: Politie Groningen

Bij de Regiopolitie Groningen zijn inmiddels ruim twintig tips binnengekomen over de baby die zaterdagavond rond 18.00 uur te vondeling werd gelegd bij het politiebureau aan de Rademarkt.

Getuigen laten weten dat de vermoedelijke moeder zaterdag op meerdere plekken in de stad is gezien. Zo zou ze in de middag onder andere bij het UMCG en bij het Hoofdstation gesignaleerd zijn. Rond 18.00 uur zag een getuige dat ze een baby achterliet in de Kostersgang nabij het politiebureau. De getuige bedacht zich niet en waarschuwde direct de politie. Agenten ontfermden zich vervolgens over de baby en brachten het jongetje, dat van Aziatische afkomst is, naar het ziekenhuis, waar hij in een couveuse werd gelegd. Volgens een woordvoerder gaat het om een pasgeboren baby die in ‘blakende gezondheid’ verkeert.

Volgens getuigen die zich bij de politie hebben gemeld is de vrouw tussen de 1.60 en 1.65 meter lang, heeft ze een enigszins gezet postuur en was ze gekleed in donkere kleding. De vrouw zou daarnaast van buitenlandse afkomst zijn. De politie is op dit moment camerabeelden aan het verzamelen van de camera’s die in de binnenstad hangen, waarop hopelijk de vrouw en haar kind te zien zijn.

De politie roept de moeder van het kind op zich te melden. Volgens een woordvoerder hoeft zij niet bang te zijn. Daarnaast zal er professionele hulp voor haar klaar staan. Ook getuigen die zaterdag iets gezien hebben zijn met hun verhaal nog steeds welkom. Zij kunnen bellen met de politie op telefoonnummer 0900 88 44.