Overval Oppenheimstraat in Opsporing Verzocht

Zowel Opsporing Verzocht als de late editie van Hart van Nederland besteden dinsdag aandacht aan een overval op een 37-jarige vrouw uit Groningen. De overval vond vorig jaar op dinsdag 8 maart plaats.

Rond 13.00 uur drongen twee onbekende mannen de woning aan de Oppenheimstraat binnen. Ze eisten direct geld van de bewoonster. Hierbij werd zij door de twee daders zwaar mishandeld, waarbij ze onder andere een kaakfractuur opliep. Nadat de vrouw geld had afgegeven werd zij vastgebonden en bedwelmd. De daders vluchtten vervolgens in de richting van de Korreweg of de Reigerstraat. Uit onderzoek van de politie blijkt dat de daders vermoedelijk een link hebben met de wijk Emmerhout in Emmen.

Eén van de twee daders is een blanke man met een Oost-Europees uiterlijk. Hij is tussen de 25 en 35 jaar oud en is ongeveer 1.75 meter groot. Hij heeft een normaal postuur, kort lichtblond haar en een bol, bleek gezicht met grote ronde ogen. De tweede overvaller zou eveneens een blanke man zijn met een Oost-Europees uiterlijk die tussen de 25 en 30 jaar oud is. Hij is iets kleiner dan de eerste dader, heeft een slank postuur en een erg bleek gezicht met donkere wenkbrauwen.

De politie is nog altijd op zoek naar getuigen in deze zaak. Om die reden is er aandacht in beide televisieprogramma’s. De uitzending van Opsporing Verzocht is dinsdag omstreeks 21.30 uur te zien op Nederland 1. De uitzending van Hart van Nederland wordt om 22.30 uur uitgezonden op SBS6.