Gemeente schiet deel kosten evacuatie voor

nieuws
Luchtfoto van de waterstand vrijdagmiddag in Stad. Foto: Henk de Boer - Waterschap Noorderzijlvest

De gemeente Groningen schiet een deel van de kosten voor die veehouders afgelopen week gemaakt hebben bij het evacueren van hun dieren vanwege het hoge water. Dat is maandag bekendgemaakt.

De rest van de kosten wordt voorlopig betaald door de gemeenten Ten Boer en Leek. Burgemeester Peter Rehwinkel, die tevens voorzitter is van de veiligheidsregio Groningen, zegt dat in een later stadium bekeken zal worden wie er definitief op moet draaien voor de kosten. Veehouders moeten deze extra gemaakte kosten voor het transport wel zelf melden bij de gemeente.

Afgelopen vrijdag werden zo’n achthonderd mensen uit de dorpjes Woltersum, Wittewierum, Ten Boer en Ten Post door hulpverleners geëvacueerd omdat een dijk langs het Eemskanaal het dreigde te begeven. Ook de dieren in het gebied werden tijdelijk op andere veebedrijven ondergebracht.