Winkeliers verdeeld over afsluiting Steentilstraat

Ondernemers aan de Steentilstraat zijn niet allemaal blij met de komst van de ‘zakpaal’ aan het begin van de straat. Sinds zaterdag doet de ‘zakpaal’ zijn werk. Hiermee is de straat voortaan afgesloten voor doorgaand verkeer.

De zakpaal gaat er voor zorgen dat de Steentilstraat meer een wandel- en fietsgebied wordt, zoals overal in de binnenstad. Verwacht wordt dat de straat ook een ander karakter zal krijgen. Volgens José Donkerbroek van L. de Haan gehoorapparaten is het aantal klanten fors gedaald. Volgens haar ligt dit aan de bereikbaarheid van hun winkel die door het paaltje wordt belemmerd. Bloemist René Julsing is wel positief. Hij vindt het een goede zaak dat er meer wandelend winkelpubliek in de Steentilstraat komt.

Voor bestemmingsverkeer, die winkels bevoorraden, is het nog wel mogelijk om in de Steentilstraat te komen. Automobilisten moeten nog wel wennen aan de afsluiting. Zo zijn er dagelijks nog veel auto’s die de straat in rijden en niet verder komen dan de zakpaal.