Jongeren D66 testen coffeeshops

nieuws

De Jonge Democraten Groningen houden dinsdagmiddag een coffeeshoptest. Het doel daarbij is, de beste shop van Groningen te verkiezen. De test kan ook gezien worden als een protest tegen het strengere beleid van Den Haag ten opzichte van coffeeshops.

De jongeren van D66 gaan tien zaken in de binnenstad testen. Er wordt onder meer bekeken of de coffeeshop zich goed aan de voorschriften houdt en daarmee de gezondheid van de bezoekers en de kwaliteit van haar producten hoog in het vaandel heeft. Ook wordt gelet op inrichting, voorlichting, veiligheid en de aanwezigheid van hangjongeren.

De jongeren gaan ook een voorgedraaide joint kopen, en deze uitgebreid onderzoeken. Daarbij wordt er gelet op hoeveel wiet er in zit en wat de kwaliteit daarvan is.

Deel dit artikel:

  1. Goed initiatief van deze Groningse studenten. Hiermee maak je onze coffeeshopcultuur transparant. Een coffeeshop heeft een sociale functie die veel verder gaat dan alleen de scheiding der markten tussen harddrugs en cannabis! Wij zijn heel benieuwd hoe deze test in Groningen zal verlopen. Succes!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *