Zernikelaan krijgt bussluizen

wijken
Een bussluis in Beijum. Foto: Google Streetview

De gemeente gaat donderdag bussluizen plaatsen op de Zernikelaan. Het kruispunt van deze laan met Blauwborgje en Nijenborgh moet hierdoor veiliger worden.

In september raakte een 19-jarige student zwaargewond toen hij een lijnbus over het hoofd zag. De sluizen moeten ervoor zorgen dat bussen minder hard over de campus rijden. De chauffeurs moeten afremmen om schade aan hun voertuig te voorkomen. Bovendien kunnen andere auto’s niet meer over de voor hen verboden Zernikelaan rijden.

Op 17 november houden de gemeente, RUG en Hanzehogeschool een bijeenkomst over de verkeersveiligheid op Zernike. Raadsleden en bestuurders bespreken dan of de verkeerssituatie echt gevaarlijk is en of er extra maatregelen moeten worden genomen.