Veel vertraging door defecte spoorbrug

nieuws
Treindienstleider aan het werk op de verkeersleidingspost van ProRail in Groningen. Foto: Sebastiaan Scheffer

Treinreizigers tussen Groningen en Leeuwarden moeten ook vrijdagavond nog rekening houden met forse vertragingen. Door een defecte spoorbrug is er tussen Hurdegaryp en Leeuwarden maar beperkt treinverkeer mogelijk.

De problemen ontstonden rond 14.45 uur bij het sluiten van de Greunsbrug in Leeuwarden. Bij het dichtdraaien bleek de vergrendeling van de brug niet meer te werken, waardoor de seinen op het baanvak tussen Hurdegaryp en Leeuwarden op rood bleven staan.

Gelijk werd besloten om de sneltreinen van 14.53 uit Groningen en 14.59 uur uit Leeuwarden op te heffen. De verwachting is dat de rest van de avond er ook geen sneltreinen meer zullen rijden. Op dit moment rijden er alleen stoptreinen tussen Groningen en Hurdegaryp. Op het Friese station kunnen reizigers overstappen op een andere trein die één keer in het uur naar Leeuwarden rijdt. Ook heeft vervoersbedrijf Arriva pendelbussen ingezet die naar de Friese hoofdstad rijden.

De verwachting is dat de problemen met de Greunsbrug tot het einde van de dienstregeling duren. Medewerkers van spoorbeheerder ProRail zijn ter plaatse druk bezig om het euvel te verhelpen. Treinreizigers moeten daarom rekening houden met een vertraging van een half uur.