PvdA: parkeergarages niet klantvriendelijk

De parkeergarages in de gemeente Groningen kunnen veel meer opleveren als ze klantvriendelijker worden. Dat zegt de PvdA. Zo ergert de partij zich aan het feit dat er vaak maar beperkte betaalmogelijkheden zijn of dat er soms niet per vijf minuten betaald kan worden.

Raadslid Wim Moes: “Mensen vinden het raar dat je niet met pinpas of creditcard kunnen betalen. We zijn benieuwd hoe het zit met de klanttevredenheid over parkeren in gemeentelijke parkeergarages, en of er veel klachten binnen komen van gebruikers of ondernemers.”

Ook vraagt de partij zich af waarom het verschil tussen een parkeervergunning op straat en een stallingsvergunning in een gemeentelijke parkeergarage zo groot moet zijn. De eerste kost in de binnenstad €193, terwijl een stallingsvergunning meer dan €1000 per jaar kost. Volgens de PvdA is er ruimte voor stallingsvergunningen voor alleen ’s nachts of in het weekend.

De parkeergarages van de gemeente draaien de laatste jaren met forse verliezen. Dit jaar verwacht de gemeente zo’n 2,5 miljoen euro te verliezen op het parkeerbedrijf.