Gemeente tikt circus op de vingers

nieuws
Foto's : Jaap van Dijken (boven) en Wouter J. Boers (onder)

Het stadsbestuur gaat het Circus Belly Wien op de vingers tikken over het feit dat het circus met twee loslopende olifanten door de binnenstad was getrokken. Volgens de gemeente had het circus hiervoor een vergunning moeten aanvragen.

De Partij voor de Dieren had vragen gesteld over het optreden van de olifanten op 25 oktober. Het circus wilde met de optocht aandacht vragen voor haar voorstellingen. De PvdD wilde weten hoe kan dat olifanten los lopen, terwijl er voor honden een strenge aanlijnplicht geldt.

Volgens het stadsbestuur is het circus in de fout gegaan door geen evenementenvergunning aan te vragen. Als ze dat wel hadden gedaan, dan had de gemeente kunnen beoordelen of het veilig genoeg was om de olifanten los te laten lopen. Het stadsbestuur gaat een brief schrijven en het circus preventief een dwangsom opleggen.