Zuid-Hollandse prijswinnaars op Week van de Smaak

Magdalène en Nico Captein uit het Zuid-Hollandse Zoeterwoude hebben zaterdag de eerste prijs gewonnen op de wedstrijd ‘Helden van de Smaak verkiezing’. De prijs werd uitgereikt op de Vismarkt in het kader van ‘Week van de Smaak’.

De wedstrijd van dit jaar stond in het teken van ambachtelijke boerenzuivel en kaas. De Zuid-Hollandse prijswinnaars wonnen de wedstrijd met hun traditionele Boeren Goudse Oplegkaas. Voor de jury was de keuze uit de twaalf finalisten, waarin iedere provincie vertegenwoordigd werd, niet makkelijk. Uiteindelijk hebben ze gekozen voor het stel uit Zoeterwoude omdat ze voortbouwen op de oude traditie van het kaas maken in Nederland. Het proeven van de kaas is volgens de jury een ware smaaksensatie.

De uitslag van de verkiezing luidde de start in van de Week van de Smaak, die her en der in Nederland tot uiting zal worden gebracht. In Groningen, dat dit hele jaar Hoofdstad van de Smaak is, konden bezoekers de hele middag genieten van culinaire hoogstandjes van de sterrenkoks Dick Soek en Eric van Veluwen.