Qbuzz biedt actuele treininformatie aan in bussen

In de bussen van vervoersbedrijf Qbuzz is vanaf deze week op informatieschermen te zien hoe laat de aansluitende trein vertrekt. Het tonen van de informatie heeft als doel om de onzekerheid weg te nemen bij reizigers of een overstap wel of niet gehaald kan worden.

Qbuzz rijdt sinds december 2009 in de concessie Groningen Drenthe. Vanaf het begin gaven de informatieschermen in de bussen de actuele aankomsttijden door van de eerstvolgende bushaltes. Deze week zijn daar de vertrektijden van de treinen bijgekomen. Tien minuten voor een bus op het treinstation arriveert worden de actuele vertrektijden van de treinen zichtbaar. Hierdoor weet de klant of hij moet rennen om zijn aansluiting te halen of dat er nog genoeg tijd is voor een kop koffie of om een krant te halen.

De service is tot stand gekomen in samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen. Qbuzz is één van de eerste vervoerders die gebruik maakt van de mogelijkheid. In de Randstad wordt ook met het systeem geëxperimenteerd. En vanaf december 2012 gaat vervoersbedrijf Hermes het ook aanbieden in de Stadsregio Arnhem Nijmegen.