Olifanten passeren Emmaviaduct

nieuws
Foto's : Jaap van Dijken (boven) en Wouter J. Boers (onder)

Stadjers die woensdagmiddag het Emmaviaduct passeerden moesten waarschijnlijk even met hun ogen knipperen toen ze plotseling een aantal olifanten over de brug zagen lopen.

De olifanten horen bij het Oostenrijkse circusgezelschap Belly Wien dat deze week in Groningen is neergestreken. In een grote circustent op het Stadspark worden tot en met komend weekend diverse voorstellingen gegeven. Belly Wien presenteert een keur van acts waarbij de dieren op een diervriendelijke manier de hoofdrol spelen.

Behalve Indische olifanten bestaat het circus ook uit Siberische tijgers, kamelen, lama’s, Watusi runderen en een giraffe. Dat de dieren niet alleen op het Stadspark te bewonderen zijn bleek dus woensdagmiddag toen ze een ommetje door de stad maakten.