Ecolution naar Stad voor tweede deel reparatie

nieuws
Foto: Rick Akkerman

Het innovatieve zeilschip van de voormalige astronaut Wubbo Ockels is op weg naar Groningen om het tweede deel van de reparatie te ondergaan.

De Ecolution werd vorig jaar december door onbekenden vernield. Het schip lag op dat moment afgemeerd bij een werf aan de Friesestraatweg. In het schip waren zulke grote vernielingen aangericht dat het deels gezonken was. Ondanks een beloning van tienduizend die uitgeloofd werd, werden de daders nooit gevonden.

Dit voorjaar is er op de werf hard gewerkt om de Ecolution weer bevaarbaar te maken. Dat lukte want in juni koos het zeilschip voor het ruime sop. Het herstellen van het elektrische gedeelte was op dat moment nog niet gelukt. Die werkzaamheden zullen deze winter worden uitgevoerd.