PVV tegen komst van Al Gore

De statenfractie van de PVV heeft zich in scherpe bewoordingen uitgesproken tegen de komst van de voormalige Amerikaanse vice-president Al Gore. Die houdt aanstaande donderdag een lezing in de Martiniplaza op uitnodiging van de Rijksuniversiteit Groningen.

De oud-politicus is de laatste jaren vooral actief als milieuactivist, waarbij hij de wereld rondtrekt om te waarschuwen voor het opwarmen van de aarde als het gevolg van menselijke activiteiten. Volgens de PVV is Gore echter een “leugenaar die met zijn kletspraat miljoenen verdient”. Volgens de partij is er sprake van “bangmakerij en geldklopperij van de klimaathysterici en de milieumaffia die het vooral op de subsidiestroom hebben gemunt”.

Eerder kondigde de groep Climategate al aan actie te zullen voeren als Gore in Groningen spreekt. Ook zij bestrijden de ideeën van Gore.

Al Gore opent donderdag het jaarlijkse congres van de Economische en Bedrijfskundige Faculteitsvereniging van de Rijksuniversiteit Groningen. Het congres heeft als thema Reboot: responsible leadership, responsible growth.