Vier Stadjers slachtoffer van straatrovers

Vier Stadjers zijn maandagavond het slachtoffer geworden van straatrovers.

Een 42-jarige man wilde rond half twaalf pinnen bij een bank aan de Kajuit in de wijk Lewenborg toen ineens een groepje achttienjarige jongens achter hem stonden. Na het pinnen liep de man richting een bloemenzaak waar de donker getinte jongens hem omsingelden. De straatrovers, die fietsen bij zich hadden, eisten geld van het slachtoffer waarop de Stadjer zijn portemonnee gaf.

De drie andere Stadjers in de leeftijd van zestien tot en met achttien jaar werden beroofd in de wijk De Hunze. De jongens stonden ’s nachts rond één uur op de kruising van de Berlageweg en de Granpre Moliereweg een sigaretje te roken toen er ineens vijf donkergekleurde jongens met bivakmutsen aan kwamen fietsen. Ze eisten aan de tieners hun bezittingen af te staan. Toen er een stadsbus aan kwam rijden gingen de daders er snel vandoor.

De politie doet onderzoek naar beide straatroven en kijkt of er een verband tussen beide zaken bestaat. Daarbij roept ze getuigen op die iets gezien hebben contact op te nemen op telefoonnummer 0900 88 44.