Ongewone buren aan de Nieuweweg

Het plekje tussen de Nieuweweg en Oostersingel heeft nu wel een stel heel bijzondere bewoners. De komende twee maanden wordt dit het thuis van twee varkens, die door buurtbewoners verzorgd zullen worden.

De twee varkens staan in het zogenoemde Nieuweweg Varkenshuis dat voor het initiatief is het gebouwd. Tijdens hun verblijf worden de beestjes door omwonenden vetgemest. Aan het eind van de twee maanden worden ze geslacht.

Het initiatief is bedacht door kunstenaars Elles Kiers en Sjef Meijman. Ze willen door middel van dit project mensen meer bewust maken van de herkomst van vlees. Het directe contact met de dieren moet de mens dichterbij het leven van het dier brengen en dus ook bij het onvermijdelijke einde van het varkensleven. Wat besluit de buurt over twee maanden?

Deel dit artikel: