KEI-week grootste introductieweek van Nederland

nieuws
foto: www.keiweek.nl

In Groningen hebben zich maandag 4342 eerstejaars studenten ingeschreven voor de KEI-week. Daarmee is de introductieweek de grootste van Nederland.

De organisatie van de Kommissie Eerstejaars Introductie denkt het grote aantal deelnemers te verklaren omdat ook internationale studenten van harte welkom zijn. Daarnaast is het programma dat aangeboden wordt interessant met onder andere optredens van artiesten als Lange Frans en Don Diablo.

Op dit moment vinden er in Nederland, naast de KEI-week, nog twee andere introductieweken plaats. In Utrecht zijn er 3500 studenten te vinden op de UIT-dagen. Op de Eurekaweek in Rotterdam hebben zich tweeduizend deelnemers ingeschreven. De komende weken zullen de introductieweken in Amsterdam, Eindhoven, Delft en Tilburg van start gaan.

Tijdens de KEI-week maken eerstejaars studenten van de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit kennis met Groningen. Behalve het bezoeken van de vele optredens en feesten is er ook ruimte voor serieuze zaken. Zo wordt er onder andere geld ingezameld voor het Ronald McDonald Huis. Met het geld gaat het dakterras, dat uitkijkt op het UMCG, gerenoveerd worden.