Brand Kuno van Dijk Stichting snel onder controle

Er heeft in de nacht van maandag op dinsdag korte tijd brand gewoed in een appartement van de Kuno van Dijk Stichting aan de Coendersweg. Bij de brand zijn geen mensen gewond geraakt.

“De melding kwam rond 05.00 uur binnen”, vertelt woordvoerder Harry Annen van de Hulpverleningsdienst Groningen. “In de keuken was de vlam in de pan geslagen. De bewoners hadden eerst zelf geprobeerd om met een blusdeken de brand te blussen, maar dit mislukte”. De Groninger brandweer werd vervolgens gealarmeerd en kwam ter plaatse met twee bluswagens en een hoogwerker.

“Ter plaatse stonden de bewoners al op straat en was er enige paniek. Als brandweer zijn we het pand binnen gegaan en konden we het brandje snel blussen”. Volgens Annen is er weinig schade ontstaan. “Alleen wat rookschade maar nadat de brand onder controle was hebben we de woning geventileerd waardoor de rook weg kon trekken”. Bij de brand heeft één persoon wat rook ingeademd. Hierdoor voelde hij zich ook niet goed. Volgens Annen kon de bewoner ter plaatse door ambulancemedewerkers behandeld worden.