Vierdaagse agenten: ‘Een goede diender wordt niet nat’

nieuws
Foto: politie.nl/groningen

De 27 agenten van de Regiopolitie Groningen die deze week deelnamen aan de Nijmeegse Vierdaagse zijn vrijdagmiddag gefinished op de Via Gladiola in Nijmegen. Eén agent heeft vanwege blessures afgelopen woensdag moeten opgeven.

De slotetappe liep vrijdag via Overasselt, Beers en Cuijck terug naar Nijmegen. Rond half één liet Jan Visser van de politie aan OOG Radio weten dat de finish in zicht is. “We zijn net de pontonbrug overgestoken die aangelegd is door militairen van de Genie en lopen nu richting de Via Gladiola”. De politie loopt dit jaar met twee detachementen mee. De eerste groep bestaat uit veertien agenten en zij lopen de vijftig kilometer. De andere dertien lopen de veertig. “We hadden graag met 28 man willen finishen maar afgelopen dinsdag was één van de collega’s zo zwaar geblesseerd aan haar hak dat zij heeft moeten opgeven”.

Visser vertelt dat het finishen op de Via Gladiola niet in de schoot is geworpen. “Gisteren (donderdag, red.) hebben we de Dag van Groesbeek gelopen die traditioneel via de Zevenheuvelenweg loopt. De hele dag hadden we geweldig mooi weer, tot de laatste kilometers toen we ineens een wolkbreuk over ons heen kregen. Zoals een goed diender betaamd hebben we daar voor gescholen. Een goede diender wordt niet nat is het spreekwoord, dus we hebben de schoenen en uniform droog kunnen houden”.

“De laatste etappe zijn we met frisse moed begonnen. Het weer is fantastisch maar we werken wel dat onze krachten langzaam op beginnen te raken, maar dat is ook niet gek met tweehonderd kilometer in de benen”. Visser vertelt verder dat vlak voor de finish een verkleedpartij plaatsvond waarbij het zomeruniform werd verwisseld voor het gala-uniform. “Het leuke is dat Groningen dit jaar voorop loopt in het defilee, en ik mag het vaandel met de vlag van de Nederlandse politie dragen”. Visser laat verder weten dat hij de gezelligheid van de afgelopen dagen zeker gaat missen. “We hebben besloten om na het defilee een klein feestje te organiseren om daarna maar langzaam af te gaan kicken van deze mooie dagen”.