Veel steunbetuigingen voor Noors consulaat in Stad

nieuws
Foto: Flickr.com - mariacha

Het Noorse consulaat aan de Concourslaan in Groningen heeft de afgelopen dagen honderden e-mails, brieven, bloemen en telefoontjes ontvangen waarin mensen hun steun betuigen aan de slachtoffers van de aanslagen vorige week in het Scandinavische land.

Behalve het consulaat in de stad konden ook de consulaten in Amsterdam en Rotterdam en de ambassade in Den Haag rekenen op veel steunbetuigingen die soms persoonlijk door mensen werden afgeleverd. Voor ambassadeur Eva Bugge van de Noorse Ambassade zijn de steunbetuigingen hartverwarmend. “Ik bewonder de Nederlandse bevolking, zo hartverwarmend met lieve woorden, veel kaarsen en bloemen, maar ook woorden van ongeloof en shock”, aldus Bugge.

Bij de bomaanslag vorige week vrijdag op het regeringshoofdkwartier in Oslo kwamen acht mensen om het leven. Twee uur later vond er een bloedbad plaats op het vakantie-eiland Utøya waarbij de dader 68, voornamelijk jongeren, neerschoot.