Longboarders zamelen 1000 euro in voor UMCG

nieuws
Foto: everystockphoto.com/photographer.php?photographer_id=26821

Een groep van 22 longboarders heeft de afgelopen twee weken, door het afleggen van een Twaalfstedentocht, ruim duizend euro opgehaald voor Stichting Vlinderkind. Hun tocht eindigde zaterdag op de Grote Markt in Groningen.

De tocht van de groep, die uit studenten bestaat, begon op 16 juli in Maastricht. Elke dag werd er een etappe afgelegd die eindigde in een andere stad. Via Eindhoven, Middelburg, Utrecht, Arnhem en Leeuwarden werd er uiteindelijk gefinished in Stad. Tijdens de tocht konden mensen per etappe de deelnemers sponsoren.

Dat geld, een bedrag van duizend euro, is zaterdag na de finish overhandigd aan Stichting Vlinderkind. Deze Stichting zet zich samen met het UMCG in voor het behandelen van de ziekte Epidermolysis Bullosa. Dit is een aandoening die al bij gering huidcontact, zoals het licht aanraken of het dragen van kleding, al blaren kan veroorzaken.

Het longboarden, ook wel longboardskaten geheten, is een door het surfen beïnvloede boardsport. Bij deze sport wordt er een langere plank gebruikt dan bij het originele skateboarden.