Borgmanschool haalt 4000 euro op voor San Carlos

nieuws

De Borgmanschool heeft dit schooljaar vierduizend euro opgehaald voor de Groningse zusterstad San Carlos in Nicaragua. Dat heeft het Bureau Stedenband dinsdag bekendgemaakt.

Tijdens het schooljaar werd er verschillende keren aandacht besteed aan de bijzondere stedenband die Groningen heeft. In oktober 2010 hebben twee Nicaraguaanse kunstenaars met de leerlingen verschillende wandschilderingen gemaakt, die op de verschillende locaties van de school te bewonderen zijn. In april werd er een San Carlos-week georganiseerd waarbij leerlingen onder andere ansichtkaarten verkochten met daarop afbeeldingen van de gemaakte muurschilderingen. Ook werden er diverse acties gehouden om geld in te zamelen.

Het geld gaat gebruikt worden voor een onderwijsproject op de basisschool Rafaele Herrera in de regio San Juan. Op deze school zitten 712 leerlingen die in de arme wijk ’30 de Mayo’ wonen. Door middel van het project worden zij voorzien van rugzakjes gevuld met schoolmaterialen, schoeisel en een schooluniform.