Wielrenner Tom Jelte Slagter mag training hervatten

sport
Foto: mrg.bz/kwnleS

Rabobank wielrenner Tom Jelte Slagter mag weer voorzichtig beginnen te trainen. Dat heeft de Stadjer dinsdag te horen gekregen van zijn doktoren.

Begin deze maand begon Slagter aan de allereerste grote wielerronde in zijn leven: de Giro d’Italia. De droom op een goede klassering spatte in de vijfde etappe van de Italiaanse wielerronde uitéén. In de laatste twintig kilometer van de etappe kwam de 21-jarige wielrenner zwaar ten val en liep daarbij een hersenschudding en een scheur op in zijn rechter oogkas.

Na een aantal dagen in een Italiaans ziekenhuis verzorgd te zijn, werd hij overgebracht naar een hospitaal in Amersfoort. Daar hebben de doktoren nu gezegd dat hij fit genoeg is om weer meters op zijn fiets te kunnen maken. “Beter nieuws kon ik niet krijgen”, laat Slagter weten. “Ik kan niet wachten om weer op de fiets te springen. Ook al had ik af en toe nog wat hoofdpijn, het kriebelde al een dikke week”.

Terwijl de val nog op het netvlies staat durft Slagter al weer aan de toekomst te denken. Zo hoopt hij om een plekje te bemachtigen in de Vuelta-selectie. “Ik wilde mijn eerste jaar graag een grote ronde rijden. Mijn eerste kans is voortijdig geëindigd, maar het seizoen is nog niet voorbij. Het herstel lijkt nu toch allemaal sneller te gaan dan ik aanvankelijk vreesde. Ik wil me dit seizoen echt nog een keer tonen”, aldus Slagter.