Voetballers DIO promoveren naar Hoofdklasse

De voetballers van DIO Groningen hebben zondagmiddag in Assen met 2 – 1 gewonnen van Achilles 1894. Door de overwinning is het Groningse team kampioen geworden in de eerste klasse F en promoveert het naar de Hoofdklasse.

De spelers van Door Inspanning Ontspanning Groningen begonnen goed aan de wedstrijd in de Drentse hoofdstad. Jordi Striedelmeijer bracht het team van trainer Michel van Oostrum in de veertigste minuut op voorsprong. Achilles moest daarna iets terugdoen. Dat gebeurde tien minuten later door een doelpunt van Marinus Gerding waardoor beide teams op gelijke hoogte kwamen.

Om kampioen te worden in de eerste klasse F had DIO genoeg aan een gelijkspel. Toch werd er door de spelers gezocht naar het winnende doelpunt. Die goal viel ook. Een kwartier voor tijd wist wederom Striedelmeijer de bal in de touwen te schieten.

Met de drie punten erbij heeft DIO nu 57 punten uit 25 wedstrijden. Daarmee is de ploeg niet meer in te halen door de nummer twee op de ranglijst. Met het kampioenschap promoveert het team naar de hoofdklasse, en dat is nog nooit eerder gebeurt in het veertig jarig bestaan van de club.