Speeltoestel afgekeurd om kindvriendelijk trappetje

Een speeltoestel in de Zeeheldenbuurt is afgekeurd vanwege een kindvriendelijk trappetje. Het toestel is voor de veiligheid alleen toegankelijk voor kinderen vanaf 4 jaar en daarom is eerste trede extra hoog, namelijk 40 centimeter.

Bewoners vinden dat ze zelf moeten kunnen bepalen of hun kind op het toestel speelt en hebben vorig jaar een extra trede aangebracht, zodat ook kleinere kinderen het toestel kunnen beklimmen. De Gemeente kwam de aangepaste trap op het spoor toen de bewonersorganisatie vroeg om extra trapleuningen, die het voor kleine kinderen onmogelijk maken om van de trap af te vallen.

Toen de Gemeente de aangepaste trap zag, keurde zij het speeltoestel af. Of dat betekent dat het hele toestel verwijderd wordt, of alleen de nieuw aangebrachte trede, is nog onbekend.

Deel dit artikel: